TARTA (PLACINTA ) CU PORTOCALE SI CIOCOLATA

mal

Aseara am avut o musafira foarte draga noua :) si anume pe Diana, nepoata noastra din partea sotului.
M-am gandit s-o intampin cu ceva inedit de aceea am facut aceasta tarta /placinta  cu aroma de portocale careia i-am adaugat o crema din budinca de ciocolata cu portocale.
E prima data cand fac acesta placinta , insa tuturor ne-a placut combinatia dintre coaja crocanta cu aroma de portocala si cremoasa budinca de ciocolata .
Pentru un plus de savoare i-am adaugat in momentul servirii frisca (naturala ) si un caramel de portocale preparat pe loc.

Si sa va spun ce repede se face ....
mai intai prepari crema din doua plicuri de budinca de ciocolata cu bucati de portocale, un litru de lapte si 10 linguri de zahar (conform indicatiilor de pe plicul de budinca )
O lasi sa se raceasca.
Intre timp prepari "coaja" de placinta/tarta  din 400g faina, 160g unt, 5 linguri de zahar , 2 oua intregi, coaja rasa de la doua portocale ( bine spalate cu un burete pe care puneti detergent de vase si bicarbonat. apoi clatiti cu apa rece din abundenta ) si o piscatura de sare .
Omogenizezi bine ingredientele pana obti un aluat compact. Intinzi aluatul cu mana in forma de tarta .Adaugi budinca racita (daca e putin calduta, nu se intampla nimic ), nivelezi.
Placinta o coci in cuptorul incalzit in prealabil la 180* cca 45-50 minute (dupa 35 verifici ).
O servesti calduta sau rece , acompaniata de frisca pufoasa si un sos caramel de portocale pe care il prepari astfel:
decojesti si feliezi 3-4 portocale (medii ) , avand grija sa indepartezi partea alba si pielitele. In timpul operatiunii de feliere ai grija sa colectezi sucul rezultat .
Pui 5-6 linguri de zahar la caramelizat. Cand s-a topit si si-a schimbat culoarea adaugi 40g unt , amesteci, apoi adaugi feliile de portocala si sucul rezultat.Daca vrei mai dulce pui zahar dupa gust.
Lasi pe foc maricel amestecand din cand in cand pana scade la jumatate.
Rece sau caldut il adaugi in momentul servirii.



 Incercati ! :)

LATER EDIT
  la invitatia expresa a Adinei, particip cu aceasta reteta la  " DULCE ROMANIE -PROVOCAREA LUNII IANUARIE 2012 " gazduita de blogul sau   :)

http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html
Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comentarii :

  1. Nu cred ca ar putea rezista cineva unui desert asa de ciocolatos! Te astept cu mult drag la Dulce Romanie http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html ca se incadreaza la citrice.Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MUltumesc de invitatie ! :) trec mai tarziu sa vad despre ce e vorba :)..pup si eu :)

      Ștergere
    2. am primit mailul,multumesc ca ai adaugat-o pe lista,o sa ramanem multi cu gandul la ea.Pup

      Ștergere
  2. O combinatie perfecta cioco cu portocale...love it!

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :