SUCITURA BANATANA CU BRANZA SARATA SI MARAR


mal



Desi multa lume se fereste de aluaturile dospite de teama ca vor trebui framantate ore in sir, abordate cu rabdare  si un efort minim pot oferi minuni.
Eu lucrez mult cu aceste aluaturi si la marea majoritate nu framant mai deloc. Ma multumesc sa incorporez toate ingredientele intr-un  aluat, pe care il las sa creasca singur, ajutat de drojdie.
Dupa ce  creste, il transform in diverse...de la pupi , la cornuri, gogosi, placinte, sucituri...etc , simple sau cu diverse umpluturi dulci sau sarate.

Din copilarie am ramas marcata de suciturile cu branza, pentru ca mama ni le facea cam tot la doua saptamani, fiind preferate ca catre toti ai casei .

Aluatul e cel fara framantare de la CORNURI PENTRU MIC DEJUN FARA FRAMANTARE http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/07/cornuri-pentru-mic-dejun-fara-framantare.html

Singura diferenta e drojdia... la sucitura am folosit drojdie cruda ( proaspata) cca 10g.
Pentru  aluatul de placinta, dublati cantitatile ingredientelor de la reteta de cornuri .

Pentru  umplut imi aleg de obicei branza matura de oi, untoasa si destul de "parfumata".
Impreuna cu mararul proaspat da o savoare aparte suciturii.
Se topeste si se impregneaza in aluat, facandu-l pufos si aromat.

O prepar simplu: sfaram branza ( cca 300g pentru cantitatea de aluat de mai sus ) , toc o legatura sanatoasa de marar , adaug albusurile ramase de la aluat si le amestec pe toate impreuna.
Daca mi se pare ca e prea lichida, adaug una -doua linguri de pesmet alb, de calitate .

Aluatul bine crescut, il impart in trei  bile.
Intind cu sucitorul fiecare bila , apoi  intind umplutura de branza .




Rulez suciturile si le asez in tava bine unsa cu unt sau ulei.


 Le las sa mai creasca in tava pana cand isi dubleaza volumul, apoi le ung cu ou batut si le presar cu chimen , mac, susan...sau le las simple.
Coc placinta (suciturile ) in cuptorul preincalzit la 180* ...cca 40-50 de minute sau pana cand se rumeneste si se coace.


 De obicei  nici nu apuca sa se raceasca bine inainte sa fie devorata :).



Intai dispare un colt, care e testat de catre mine :)) si apoi, pe rand, felie dupa felie:) o testeaza si restul casei :)).
Pentru poza de final mai raman cateva feliute :).




Puteti sa faceti si voi sucitura cu branza ,pentru ca se face simplu si e nemaipomenit de buna.
Va asigur ca ve veti indragosti de ea :)

FITI BINECUVANTATI ! 










Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :